Zakloze Stofzuiger Kopen? Het Beste Koopadvies

Op zoek naar een zakloze stofzuiger? In dit artikel hebben wij de beste stofzuigers voor jou uitgezocht. Bovendien geven we nog een aantal handige kooptips mee.

Zakloze Stofzuiger Reviews

Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen van de geselecteerde zakloze stofzuigers. Lees dit eens rustig door en zoek welke het best bij jou past.

Philips FC9921 PowerPro Ultimate

De Philips FC9921 PowerPro Ultimate is niet meteen de goedkoopste stofzuiger, maar wel van uitzonderlijke kwaliteit. Door de goede zuigkracht, zowel op harde vloer als op tapijt, laat deze geen stof achter.

Philips FC9921 Powerpro UltimateVoordelen:  De stofzuiger presteert zeer goed op harde vloer en redelijk op tapijt. Hij heeft ook een energielabel A en dus een laag energieverbruik. Verder heeft de zakloze stofzuiger ook een HEPA-filter. Dit is goed voor mensen met allergieën, zoals astma. Tot slot krijg je ook vijf jaar garantie op de motor. Dit is een zeer lange garantie en bewijst de goede kwaliteit.

Nadelen: De stofzuiger is relatief zwaar, waardoor deze moeilijk te gebruik is op de trap. Bovendien is deze ook groter dan gemiddeld Verder heeft deze een geluidsniveau van 73dB. Dit is niet luid, maar ook niet overdreven stil.

Bekijk Prijs op Coolblue

Dirt Devil Rebel 24 HF

Dirt Devil Rebel 24 HFDe Dirt Devil Rebel 24 HF is een goedkope stofzuiger. Toch biedt deze een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen: Eerst en vooral heeft deze stofzuiger een HEPA-filter. Dit is voordelig voor mensen met een stofallergie, zoals astma. Bovendien is deze ook vrij licht, wat goed is voor op de trap. De stofzuiger scoort zeer goed op harde vloeren, zoals laminaat. Als laatste heeft deze ook een laag energieverbruik.

Nadelen: Bij het ledigen van de stofbak komt er veel stof vrij. Dit zorgt voor rondvliegend stof, wat slecht is voor mensen met allergieën. Verder kan deze minder goed stofzuigen op tapijt. Tot slot heeft de stofzuiger een geluidsniveau van 79dB, wat zeer hoog is. Ook het snoer is iets korter dan normaal (6m).

Bekijk Prijs op Coolblue

Dyson DC37c Total Allergy

De Dyson DC37c Total Allergy is een zeer betrouwbare stofzuiger speciaal gebouwd voor mensen met allergieën.

Dyson DC37C Total AllergyVoordelen: Deze stofzakloze stofzuiger presteert vooral goed op harde vloeren, zoals laminaat. Verder is deze uitgerust met een HEPA-filter en speciaal gebouwd voor mensen met allergieën. Tot slot heeft deze ook een laag energieverbruik. Als laatste wordt deze geleverd met veel opzetstukken.

Nadelen: Ten eerste kan deze stofzuiger iets minder goed stofzuigen op tapijt. Bovendien heeft deze stofzuiger een geluidsniveau van maar liefst 84dB. Dit is een zeer luide stofzuiger. Tot slot heeft deze ook een relatief kort snoer. Dit is nadelig voor grote ruimtes.

Bekijk Prijs op Coolblue

Philips FC8477 PowerPro Compact

De Philips FC8477 Powerpro Compact is een zeer goedkope stofzuiger, maar weet toch kwaliteit te bieden. Door middel van het compacte ontwerp en het lage gewicht is dit een zeer handige stofzuiger.

Philips FC8477 Powerpro CompactVoordelen: Deze is uitgerust met een HEPA-filter. Helaas gaat het om een filtering van 85%, wat niet optimaal is voor mensen met een stofallergie. Verder kan de stofzuiger goed stofzuigen op harde vloeren, zoals laminaat. Tot slot weegt deze weinig en heeft deze een compact ontwerp.

Nadelen: Een nadeel is het korte snoer. Hierdoor is de actieradius van de stofzuiger beperkt. Bovendien presteert deze vrij slecht op tapijt. Met een geluidsniveau van 79dB is deze ook vrij luid.

Bekijk Prijs op Coolblue

Dyson DC52 Animal Turbine

Dyson DC52 Animal TurbineDe Dyson DC52 Animal Turbine behoort tot de duurdere stofzuigers. Deze is vooral geliefd omwille van de zeer sterke zuigkracht.

Voordelen: De stofzuiger beschikt over een HEPA-filter en houdt het stof zeer goed vast. Deze stofzuiger is dus ideaal voor mensen met een stofallergie. Verder presteert deze zeer goed op harde vloer. Als laatste krijg je vijf jaar garantie.

Nadelen: Ten eerste heeft de stofzuiger een zeer hoog energieverbruik. Verder heeft deze een geluidsniveau van 85dB, wat zeer luid is. Tot slot presteert deze iets minder op tapijt.

Bekijk Prijs op Coolblue

De Voordelen en Nadelen van Zakloze Stofzuigers

Voordelen

  • Je hoeft geen geld uit te geven aan stofzuigerzakken.
  • De stofzuiger kan snel geledigd worden.
  • Betere zuigkracht doordat er geen stofzak aanwezig is.

Nadelen

  • Duurder in aankoop
  • Rondvliegend stof in huis na lediging van de stofbak (nadelig voor mensen met allergieën, zoals astma).
  • De filters moeten sneller vervangen worden.

Handige Kooptips

Een stofzuiger is een relatief dure aankoop die je niet zomaar maakt. Daarom hebben wij enkel handige kooptips op een rij gezet.

Geluidsniveau

Belangrijk bij het kopen van een stofzuiger is het geluidsniveau. Een te luide stofzuiger kan zeer vervelend zijn voor huisgenoten of voor mensen die op appartement wonen.

Een geluidsniveau van 70dB is aannemelijk. Indien je op zoek bent naar een stille stofzuiger, probeer dan onder 70dB te blijven.

Stofbak ledigen

Capaciteit van de Stofbak

Bij een zakloze stofzuiger wordt het stof opgeslagen in een stofbak. Om de zoveel tijd moet deze geledigd worden.

Zorg er dus voor dat de capaciteit van de stofbak groot genoeg is voor de ruimtes die je moet stofzuigen.

Grootte

Een grote stofzuiger is moeilijk op te bergen in een kast. Bekijk dus steeds de afmetingen van de stofzuiger na.

Snoerlengte en Actieradius

De snoerlengte en actieradius bepalen hoe ver je je van het stopcontact kan verwijderen met de stofzuiger. De snoerlengte staat voor de lengte van de draad van de stofzuiger.

De actieradius is iets groter dan de snoerlengte. Dit komt omdat een stofzuiger beschikt over een slang, waardoor je nog iets verder kan stofzuigen.

Bekijk steeds hoe groot je huis is en bepaal zo de nodige actieradius voor je stofzuiger.

Energielabel?

EnergielabelHet energielabel van een zakloze stofzuiger geeft aan hoeveel energie de stofzuiger verbruikt. Dit gaat van A naar G met A het zuinigste en G het minst zuinige.

Bij het aankopen van een stofzuiger is dit echter niet zo belangrijk. Het energieverschil gaat vaak maar om enkele euro’s.

Accu en Oplaadtijd

Het spreekt voor zich dat je een grote accu nodig hebt om een grote ruimte te stofzuigen. Kijk dus steeds naar de oppervlakte van je huis en bepaal daarna hoeveel tijd je ongeveer nodig hebt.

Natuurlijk is het handig om een stofzuiger te hebben met een snelle oplaadtijd. Zo kan je deze sneller gebruiken.

Heb je een zakloze stofzuiger gevonden? Hopelijk hebben we je in dit artikel kunnen helpen. Als je vragen hebt, kan je contact met ons opnemen.