Philips FC8723/08 Performer Expert

effectiviteit Effectiviteit
prijs Prijs
kwaliteit Kwaliteit
ontwerp Ontwerp

Bekijk Prijs op Coolblue

Philips FC8723/08 Performer ExpertDe Philips FC8723/08 Performer Expert is de best verkochte stofzuiger van dit moment.

Het belangrijkste kenmerk van deze stofzuiger is dat deze een energielabel A
heeft. Dat wil zeggen dat deze zeer weinig elektriciteit verbruikt.

De HEPA-filter zorgt ervoor dat de stofzuiger geschikt is voor mensen met allergieën. Verder zijn het kleine formaat en gewicht ook heel gemakkelijk voor op de trap of voor mensen met rugklachten. Ten slotte biedt de stofzuiger ook een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen

 • Energielabel A: De stofzuiger is zeer zuinig in energieverbruik, maar heeft toch een goede zuigkracht.
 • Klein formaat en gewicht: Met een afmeting van 30 op 50cm kan je de stofzuiger heel gemakkelijk opbergen of rechtzetten op de trap. Bovendien weegt deze maar 5kg, daarom is deze stofzuiger ideaal voor op trappen of voor mensen met rugklachten.
 • Sterke en instelbare zuigkracht: De stofzuiger heeft een goede zuigkracht, maar blijft toch zuinig. Het is mogelijk om de zuigkracht van de stofzuiger aan te passen.
 • Snoer van 8m: Met een snoerlengte van 8m kan je bijna overal geraken. De stofzuiger is dus ook geschikt voor grotere ruimtes.
 • 3 in 1 TriActive-mondstuk: Dankzij dit speciale mondstuk kan de stofzuiger op tapijt en in kleine hoeken zuigen. Ook grotere stukken zijn geen probleem.
 • Airflow Max-technologie: Deze technologie zorgt ervoor dat de stofzak zich maximaal ontvouwt binnenin de stofzuiger. Hierdoor wordt de maximale zuigkracht bereikt.
 • Instelbare steel (telescoopbuis) met ergonomisch handvat: De hoogte van de steel is verstelbaar, waardoor de stofzuiger ook voor grotere of kleinere mensen gebruikt kan worden. De steel beschikt ook over een extra lang ergonomisch handvat.
 • Grote zuigmond en draaibare slang: Hierdoor kan je onder meubels en tot in de kleinste hoekjes stofzuigen.
 • 5l stofzak met indicator: De stofzuiger beschikt over een stofzuiger van 5l. Wanneer de stofzak vol is, gaat er een lampje branden.
 • Geluid: Met een geluidsniveau van 78dB is de stofzuiger niet overdreven stil, maar ook zeker niet luid.
 • HEPA 13-filter: Dankzij deze filter is de uitgeblazen lucht zo goed als stofvrij. De stofzuiger is dus geschikt voor mensen met allergieën, zoals astma. Na een tijd moet deze filter wel vervangen worden.
 • Ontwerp en kleuren: De stofzuiger is zowel in rood als zwart beschikbaar. Het ontwerp oogt verder zeer minimalistisch en eigentijds. Onder de stofzuiger zitten grote rubberen wielen die ervoor zorgen dat de vloer niet beschadigd wordt.

Nadelen

Een nadeel is dat de stofzuiger werkt met stofzakken. Van de ene kant is dit goed voor het vasthouden van stof, maar van de andere kant moet je steeds nieuwe stofzakken kopen.

Verder is de stofzuiger niet luid (78dB), maar ook zeker niet stil. Voor op appartement kan deze misschien te luid zijn.

Een ander nadeel dat vele mensen ondervinden is dat de kop van de slang niet zo goed draait en dat je de opzetstukken niet in de stofzuiger kan opbergen.

Wanneer je veel tapijt in huis hebt, koop je best onderstaande stofzuiger met een turboborstel. Een borstelstofzuiger en een steelstofzuiger zijn echter nog beter geschikt voor tapijt.

Turboborstel Voor op Tapijt

TurboborstelDeze stofzuiger kan je ook kopen met een turboborstel. Dit is een speciaal opzetstuk dat de lucht van de stofzuiger gebruikt om een turbine aan te drijven. Hierdoor gaat er dan een borstel aan het draaien, waardoor het tapijt veel beter gestofzuigd kan worden.

Een nadeel is dat er een deel van de zuigkracht verloren gaat in de turbine, waardoor de stofzuiger minder krachtig zal zuigen.

Besluit

We kunnen besluiten dat de Philips FC8723/08 Performer Expert één van de beste stofzuigers van het moment is en een hoge reviewscore verdient.

Specificaties
Prijs €€
Type Sledestofzuiger
Stofopvang Stofzak
Energielabel A
Harde vloer B
Tapijt C
Geluid 78dB
HEPA-filter Ja
Snoerlengte 8m
Gewicht 5kg
Afmetingen 31cm x 50cm x 30cm

Bekijk Prijs op Coolblue