Nilfisk Elite P Superior Review

effectiviteit Effectiviteit
prijs Prijs
kwaliteit Kwaliteit
ontwerp Ontwerp

Bekijk Prijs op Coolblue

Nilfisk Elite P SuperiorDe Nilfisk Elite P Superior is een iets duurdere stofzuiger, maar is van een uitstekende kwaliteit. Met een garantie van maar liefst 5 jaar is deze stofzuiger gemaakt om lang mee te gaan.

Via het hoogtechnologische handvat kan je de stofzuiger zeer gemakkelijk instellen. Zo is er een display aanwezig met verschillende knoppen om bijvoorbeeld de zuigkracht van de stofzuiger in te stellen. Zo hoef je je niet steeds te bukken.

Verder beschikt deze stofzuiger over een zeer goede zuigkracht. Zowel op tapijt als op harde vloeren kan je de stofzuiger vergelijken.

Als laatste heeft filtert deze ook zeer goed de lucht, waardoor deze geschikt is voor mensen met allergieën, zoals astma.

Voordelen

 • 5 jaar garantie: Met maar liefst 5 jaar garantie bewijst deze stofzuiger zijn uitstekende kwaliteit.
 • Zeer goede zuigkracht: De stofzuiger staat bekend om een hele hoge zuigkracht.
 • Zelfregelende, instelbare zuigkracht: De zuigkracht kan volledig ingesteld worden. Bovendien kan de stofzuiger ook automatisch de juiste zuigkracht bepalen.
 • Bediening via handvat: Je kan de stofzuiger volledig bedienen via het handvat. Zo beschikt deze over een display met een draaiknop enzovoort… Hierdoor moet je je niet langer bukken tijdens het stofzuigen.
 • Geluid: De stofzuiger heeft een geluidsniveau van 70dB. Dit is niet overdreven stil, maar ook niet zeer luid.
 • 3,2l stofzak: Het stof wordt opgevangen in een stofzak. Dit zorgt ervoor dat er geen stof vrijkomt bij het ledigen van de stofzuiger. Het nadeel is echter dat het volume maar 3,2l bedraagt, wat vrij weinig is. Je zal de stofzak dus regelmatig moeten vervangen.
 • Rubberen wielen met zwenkwiel: Dankzij de rubberen wielen beschadig je de vloer niet. Het zwenkwiel (draaibaar wieltje) zorgt ervoor dat je gemakkelijk kan manoeuvreren.
 • Telescoopbuis: De lengte van de buis kan ingesteld worden. Zo kan de stofzuiger zowel door kleine als grote mensen gebruikt worden en heb je minder last van je rug.
 • Snoerlengte van 10m: Met een snoerlengte van 10m heeft de stofzuiger een actieradius van 13m, waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor grote ruimtes.
 • Opbergruimte voor opzetstukken: In de stofzuiger is er een ruimte voor opzetstukken voorzien, waardoor je niet de hele tijd heen en weer hoeft te lopen.
 • HEPA-filter: Door deze filter wordt de uitgeblazen lucht van de stofzuiger maximaal gefilterd. Verder scoort deze ook een A op luchtzuiverheid. Hierdoor is deze stofzuiger zeer goed voor mensen met allergieën, zoals astma.

Nadelen

De stofzuiger beschikt over een energielabel E. Dit is vrij laag, waardoor je meer zal moeten betalen voor energie. Dit prijsverschil is echter miniem.

Het volume van de strofzak is 3,2l. Dit is vrij weinig, waardoor je de stofzak regelmatig moet vervangen. Verder is de stofzuiger ook vrij zwaar (7,2kg). Hierdoor is de stofzuiger minder geschikt voor op de trap of voor mensen met rugklachten.

De slang is vrij lastig te plooien en draait ook niet mee met de stofzuiger. Dit zorgt ervoor dat je moeilijk kan manoeuvreren.

Als laatste zou het oprolmechanisme van de stofzuiger soms niet zo goed werken.

Besluit

De Nilfisk Elite P Superior is een zeer kwalitatieve stofzuiger met veel mogelijkheden. De vele voordelen wegen zeker op tegen de weinige nadelen.

Specificaties
Prijs €€€
Type Sledestofzuiger
Stofopvang Stofzak
Energielabel E
Harde vloer A
Tapijt B
Geluid 70dB
HEPA-filter Ja
Snoerlengte 10m
Gewicht 7,2kg
Afmetingen 45cm x 33cm x 31cm

Bekijk Prijs op Coolblue