Neato XV Signature Pro Review

effectiviteit Effectiviteit
prijs Prijs
kwaliteit Kwaliteit
ontwerp Ontwerp

Bekijk Prijs op Coolblue

Neato XV Signature ProDe Neato XV Signature Pro is een zeer complete robotstofzuiger met vele handige functies. Hij behoort tot één van de beste robotstofzuigers op de markt.

Vooral het mapping systeem is zeer handig. Hiermee kan de stofzuiger de ruimtes opslaan en worden er geen plekken overgeslagen.

Wanneer de robotstofzuiger plat is, keert deze automatisch naar het oplaadstation. Bovendien heeft deze een grote stofbak. Deze twee zaken zorgen ervoor dat deze robotstofzuiger weinig onderhoud nodig heeft.

Voordelen

  • Oplaadstation: Als de batterij leeg is, keert de robotstofzuiger automatisch naar het oplaadstation. Zo hoef je deze niet handmatig op te laden.
  • Automatisch hervatten: Na het opladen keert deze automatisch terug waar deze gebleven was voor het opladen.
  • Goede zuigkracht: De robotstofzuiger kan zeer goed stof opnemen. Ook dierenharen zijn geen probleem.
  • Geluidsniveau van 70dB: Met een geluidsniveau van 70 dB is de robotstofzuiger vrij stil. Zo hindert deze geen huisgenoten.
  • Hoeken: De robotstofzuiger heeft twee rechthoekige hoeken. Hierdoor kan deze beter hoeken en randen stofzuigen.
  • 0,66l stofbak: Deze heeft een vrij grote stofbak (0,66l). Hierdoor zal je deze robotstofzuiger niet zo snel moeten ledigen.
  • Botssensoren: Door de botssensoren kan de robotstofzuiger niet tegen meubels botsen. Bovendien wordt er steeds een marge gelaten tussen de robotstofzuiger en het meubel.
  • Makkelijk programmeerbare interface: De robotstofzuiger is uitgerust met een handig schermpje en is gemakkelijk te programmeren. Ook is er een USB-poort aanwezig om deze aan de computer te koppelen.
  • Afgrondsensoren: Trappen worden gedetecteerd en ontweken door middel van de afgrondsensoren.
  • Mapping systeem: De robotstofzuiger is uitgerust met een computer die alle hindernissen opslaat. Zo kan deze overal stofzuigen en worden er geen plekken overgeslagen.

Nadelen

De robotstofzuiger is niet uitgerust met een HEPA-filter. De uitgeblazen lucht wordt dus niet optimaal gefilterd. Dit is nadelig voor mensen met allergieën, zoals astma.

Verder is deze met een hoogte van 10cm vrij hoog. Hierdoor kan de robotstofzuiger niet onder alle meubels stofzuigen. Hoewel deze vrij goed is in het stofzuigen van randen en hoeken, blijft er soms nog een streep over.

Als laatste is het belangrijk om te weten dat je nog steeds zelf moet stofzuigen. De robotstofzuiger doet het grote werk, maar de hoeken worden vaak overgeslagen.

Besluit

De Neato XV Signature Pro is absoluut niet de goedkoopste stofzuiger, maar is zijn prijs zeker waard. Zo is het mapping systeem een absolute must-have voor een robotstofzuiger.

Specificaties
Prijs €€
Type Robotstofzuiger
Stofopvang Stofbak
Energielabel -
Harde vloer -
Tapijt -
Geluid 70dB
HEPA-filter Nee
Snoerlengte -
Gewicht -
Afmetingen 33cm x 31,8cm x 10,2cm

Bekijk Prijs op Coolblue