Bosch BGL35MOV20 Review

effectiviteit Effectiviteit
prijs Prijs
kwaliteit Kwaliteit
ontwerp Ontwerp

Bekijk Prijs op Coolblue

Bosch BGL35MOV20De Bosch BGL35MOV20 is een goedkope stofzuiger, maar biedt toch een goede zuigkracht. Het grote nadeel is echter dat hij niet energiezuinig is. Je kan hem zowel gebruiken voor tapijt, als voor harde vloeren.

Danzij de HEPA-filter wordt de uitgeblazen lucht goed gefilterd, waardoor deze stofzuiger geschikt is voor mensen met allergieën, zoals astma.

Verder is de stofzuiger vrij licht en compact, waardoor je hem gemakkelijk kan opbergen.

Voordelen

 • Energielabel D: Uit dit label kunnen we afleiden dat de stofzuiger minder energiezuinig is. Je spaart geld uit in de aankoop, maar je betaalt meer geld aan energie. Dit gaat echter om een klein bedrag, waardoor dit niet echt belangrijk is.
 • Goede, instelbare zuigkracht: De stofzuiger heeft een goede zuigkracht, maar is wel niet echt zuinig. Verder kan je zuigkracht instellen.
 • Telescoopbuis: De buis van de stofzuiger kan langer of korter ingesteld worden. Hierdoor is deze zowel geschikt voor kleine als voor grote mensen.
 • Draaibare slang: De slang kan draaien, waardoor je gemakkelijker kan stofzuigen.
 • Licht en compact: De stofzuiger weegt maar 4,6kg. Dit is ideaal voor op trappen of voor mensen met rugklachten. Een groot voordeel is het compacte ontwerp van de stofzuiger. Dit  zorgt ervoor dat je de stofzuiger heel gemakkelijk kan opbergen en rechtzetten op trappen.
 • Tapijt en harde vloer: Zowel op tapijt als op harde vloer presteert de stofzuiger goed.
 • HEPA-filter: Dankzij deze filter wordt de uitgeblazen lucht goed gefilterd en is deze bijna stofvrij. Dit is belangrijk voor mensen met allergieën, zoals astma.
 • Grote, rubberen wielen: Dankzij de handige wielen beschadig je de vloer niet en kan je de stofzuiger heel gemakkelijk verplaatsen. Bovendien beschikt de stofzuiger ook over een zwenkwiel (draaibaar wieltje). Hierdoor kan de stofzuiger gemakkelijker draaien.
 • Geluid: Met 75dB is deze stofzuiger niet luid, maar ook niet stil. Voor op appartement kan een stillere stofzuiger wel handig zijn.
 • 4l stofzak met indicatielampje: Deze stofzak is middelmatig groot en zal je dus sneller moeten vervangen. Verder is deze uitgerust met een indicatielampje dat oplicht wanneer de stofzak vol is.
 • Vier mondstukken: Je ontvangt vier mondstukken. Zo is er een mondstuk voor tapijt en gewone vloer. Verder heb je nog een parketborstel. Als laatste heb je ook nog een kleiner mondstuk en een mondstuk voor in de hoeken te stofzuigen.
 • Ontwerp en kleuren: De stofzuiger is verkrijgbaar in zwart en rood en heeft een eigentijds uiterlijk.

Nadelen

De stofzuiger heeft het energielabel D. Hieruit kunnen we afleiden dat deze veel energie verbruikt. De stofzuiger is wel goedkoper in aankoop, maar verbruikt meer energie. De meerprijs aan energie is vaak echter te verwaarlozen.

Een groot nadeel is dat het oprolmechanisme van de stofzuiger niet goed werkt. Het is ook niet mogelijk om opzetstukken in de stofzuiger op te bergen. De plastieken stofzuigerslang vertoont ook sneller slijtage.

Het snoer is 7m lang. Dit is redelijk kort, waardoor het soms lastiger kan zijn in grote ruimtes. De stofzak is 4l, wat middelmatig groot is. Je zal de stofzak dus sneller moeten vervangen.

Verder is het geluidsniveau van 75dB niet stil, maar ook niet luid. Voor op appartement koop je misschien beter een stillere stofzuiger.

Besluit

Hoewel de Bosch BGL35MOV20 een budgetstofzuiger is, biedt deze alsnog een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Specificaties
Prijs
Type Sledestofzuiger
Stofopvang Stofzak
Energielabel D
Harde vloer B
Tapijt C
Geluid 75dB
HEPA-filter Ja
Snoerlengte 7m
Gewicht 4,6kg
Afmetingen 32cm x 40cm x 27cm

Bekijk Prijs op Coolblue