Black & Decker PV1820L-QW Review

effectiviteit Effectiviteit
prijs Prijs
kwaliteit Kwaliteit
ontwerp Ontwerp

Bekijk Prijs op Coolblue

Black & Decker PV1820L-QWDe Black & Decker PV1820L-QW behoort tot de duurdere kruimeldieven. Niettemin is deze toch een goede koop.

De kruimeldief beschikt over een 200° draaibare neus. Hiermee kan je comfortabel op kasten stofzuigen zonder je pols te bewegen.

Verder is de multifunctionele neus ook zeer handig. Je kan de mond kleiner maken of een borstel uittrekken. Zo heb je steeds de opzetstukken bij de hand.

Als laatste heeft de kruimeldief ook een mooi ontwerp. Ook is deze zeer klein, waardoor je gemakkelijk in kleine ruimtes kan stofzuigen.

Voordelen

 • Oplaadstation: Door het oplaadstation is de kruimeldief steeds opgeladen. Bovendien is het ook mogelijk om deze aan de muur te bevestigen.
 • Gemakkelijk te ledigen: Je kan de stofbak recht boven de vuilnisbak ledigen. Dit zorgt ervoor dat je niet in aanraking komt met het stof.
 • Goede zuigkracht: De kruimeldief beschikt ook over een goede zuigkracht, zodat je gemakkelijk stof kan opzuigen. Natuurlijk is de kruimeldief geen vervanging voor de traditionele stofzuiger.
 • Lithium-ionaccu: Dit type accu is zeer duurzaam en beter dan andere types. Hierdoor blijft de actietijd van de kruimeldief langer behouden.
 • 200° draaibare neus: De kop kan 200° draaien. Dit is zeer gemakkelijk voor bijvoorbeeld de bovenkant van een kast.
 • 10 minuten actietijd: De accuduur bedraagt 10 minuten. Dit is een gemiddelde tijd. Voor in de auto kan dit echter te kort zijn.
 • Multifunctionele neus: Het is mogelijk om een kleine mond uit te schuiven zodat je beter in de hoeken kan stofzuigen. De neus is ook voorzien van uitklapbare borstels.
 • 0,44l stofbak: De stofbak heeft een gemiddelde opslagcapaciteit en kan dus redelijk veel stof opslaan.
 • Snelle oplaadtijd: De kruimeldief is op een relatief korte tijd opgeladen, zodat je hem snel weer kan gebruiken.
 • Cycloon technologie: Dankzij deze technologie beschikt de kruimeldief over een betere zuigkracht.
 • 2 snelheden: Er is zowel een trage als een snelle modus aanwezig.
 • Ontwerp en kleuren: De kruimeldief is verkrijgbaar in het wit en het zilver. Verder is het eerder een compacte stofzuiger.

Nadelen

De kruimeldief beschikt niet over een HEPA-filter. Hierdoor is deze minder geschikt voor mensen met allergieën, zoals astma. De uitgeblazen lucht kan dus nog stof bevatten.

Een actietijd van 10 minuten is eerder kort. Een auto is bijvoorbeeld zeer moeilijk in 10 minuten te stofzuigen.

Verder is de 200° draaibare neus zeer handig, maar het zou beter zijn indien je deze nog meer zou kunnen draaien.

Als laatste maakt de kruimeldief veel lawaai. Dit kan nadelig zijn voor mensen die op appartement wonen.

Besluit

De Black & Decker PV1820L-QW is een redelijk dure stofzuiger, maar is ook één van de allerbeste kruimeldieven op de markt.

Specificaties
Prijs €€€
Type Kruimeldief
Stofopvang Stofbak
Energielabel -
Harde vloer -
Tapijt -
Geluid -
HEPA-filter Nee
Snoerlengte -
Gewicht 1,4kg
Afmetingen -

Bekijk Prijs op Coolblue