Wat is de Beste Robotstofzuiger?

Ben je het stofzuigen beu en ben je op zoek naar de beste robotstofzuiger? In dit artikel hebben we enkel de allerbeste robotstofzuigers voor jou uitgezocht.

Afbeelding Naam Prijs
Dirt Devil Spider M607 Dirt Devil Spider M607
Neato XV Signature Pro Neato XV Signature Pro €€
iRobot Roomba 650 iRobot Roomba 650 €€€
LG VR64702LVMT LG VR64702LVMT €€€
LG VR64701LVMP LG VR64701LVMP €€

Robotstofzuiger Reviews

Hieronder vind je korte reviews over alle vijf bovenstaande stofzuigers. We hebben alle voor- en nadelen op een rijtje gezet zodat je de beste robotstofzuiger koopt.

Dirt Devil Spider M607

De Dirt Devil Spider M607 is de best verkochte robotstofzuiger. Ondanks de lage prijs biedt deze zeker waar voor je geld.

Dirt Devil Spider M607Voordelen: De robotstofzuiger heeft een geluidsniveau van 68 dB en is daarmee vrij stil. Ook heeft deze een hoogte van 7cm, waardoor deze onder de meeste obstakels kan stofzuigen. Verder is de robotstofzuiger uitgerust met allerlei sensoren voor het ontwijken van hindernissen en trappen.

Nadelen: Het grootste nadeel is dat deze geen oplaadsysteem heeft. Dit wil zeggen dat je de robotstofzuiger zelf zal moeten opladen. Bovendien heeft deze ook een kleine accu, waardoor je hem regelmatig zal moeten opladen. Verder heeft deze ook geen HEPA-filter, waardoor de uitgeblazen lucht niet optimaal gefilterd wordt. Dit kan nadelig zijn voor mensen met allergieën, zoals astma. Een ander nadeel is dat de robotstofzuiger een willekeurig navigatiesysteem heeft. Deze is dus niet uitgerust met een mapping systeem.

Bekijk Prijs op Coolblue of lees onze uitgebreide review

Neato XV Signature Pro

De Neato XV Signature Pro is een duurdere stofzuiger, maar maakt zeker kans als beste robotstofzuiger.

Neato XV Signature ProVoordelen: Dankzij de vierkantige vorm kan de robotstofzuiger veel beter stofzuigen in hoeken. Ook is deze uitgerust met een intelligent mapping systeem. Zo kan de robotstofzuiger hindernissen opslaan en registreren waar hij gebleven is. Verder is het bijgeleverde oplaadstation ook zeer handig. Dit zorgt ervoor dat de robotstofzuiger steeds opgeladen is. Als laatste heeft deze draaiende borstels, waardoor deze beter dierenharen kan stofzuigen.

Nadelen: Een nadeel is dat deze niet uitgerust is met een HEPA-filter. De uitgeblazen lucht wordt dus minder goed gefilterd en kan nog stof bevatten. Ook is deze vrij hoog (10cm), waardoor deze niet onder alle obstakels kan stofzuigen.

Bekijk Prijs op Coolblue of lees onze uitgebreide review

iRobot Roomba 650

Ook de iRobot Roomba 650 is een zeer goede robotstofzuiger.

iRobot Roomba 650Voordelen: De robotstofzuiger kan zeer goed in hoeken stofzuigen. Bovendien wordt deze ook geleverd met een oplaadstation. Zo is deze steeds opgeladen en klaar voor gebruik. Verder is deze robotstofzuiger ook geschikt voor hondenharen. Als laatste is deze met een geluidsniveau van 70 dB nog tamelijk stil.

Nadelen: Na het opladen begint de robotstofzuiger gewoon helemaal opnieuw in plaats van te hervatten. Verder is deze niet uitgerust met een HEPA-filter. Dit is een nadeel voor mensen met astma.

Bekijk Prijs op Coolblue

LG VR64702LVMT

De LG VR64702LVMT is een zeer complete robotstofzuiger met veel functies.

LG VR64702LVMTVoordelen: Het grootste voordeel van deze robotstofzuiger is dat deze zeer stil is. Verder kan deze gemakkelijk in hoeken stofzuigen en wordt deze geleverd met een oplaadstation. Als laatste beschikt deze ook over draaiende borstels, waardoor dierenharen gemakkelijker gestofzuigd kunnen worden.

Nadelen: Hoewel de robotstofzuiger uitgerust is met een HEPA-filter, is deze filter niet krachtig genoeg voor mensen met bijvoorbeeld astma.

Bekijk Prijs op Coolblue

LG VR64701LVMP

De LG VR64701LVMP is de duurste robotstofzuiger die we reviewen, maar tegelijkertijd ook de allerbeste.

LG VR64701LVMPVoordelen: De robotstofzuiger is uitgerust met een HEPA-filter. Deze zorgt ervoor dat de uitgeblazen lucht gefilterd wordt. Dit is goed voor mensen met allergieën, zoals astma. Dankzij de nauwkeurige sensoren heeft deze ook geen probleem met het ontwijken van hindernissen. Als laatste is deze robotstofzuiger ook zeer geschikt voor tapijten en heeft deze een intelligent mapping systeem.

Nadelen: Een nadeel is dat de dweil niet in combinatie met water bevestigd kan worden. Er is dus enkel een droge dweil.

Bekijk Prijs op Coolblue

Kooptips voor de beste robotstofzuiger

Hieronder vind je enkele zaken waarop je moet letten bij het kopen van een robotstofzuiger.

Sensoren

Robotstofzuigers zijn uitgerust met verschillende sensoren voor het detecteren van hindernissen, zoals bijvoorbeeld een doos of een trap.

Er bestaat verschillende soorten sensoren. De goedkoopste robotstofzuigers zijn uitgerust met botssensoren. Dit wil zeggen dat er enkel een signaal gegeven wordt als de robotstofzuiger fysiek contact maakt met de hindernis.

De beste robotstofzuiger is uitgerust met infrarood of ultrasone sensoren. Deze kunnen de hindernis nog beter lokaliseren.

Stofopslag en Ledinging

Hoe groter de capaciteit van de stofbak, hoe meer stof de robotstofzuiger kan opslaan en hoe minder vaak je de stofzuiger moet ledigen.

Kijk ook steeds na hoe het ledigen van de stofbak verloopt. Je wil absoluut geen rondvliegend stof in huis.

Mapping Systeem

Robotstofzuigers zijn uitgerust met een computer die het traject van de robotstofzuiger registreert. Sommige robotstofzuigers bewegen zich willekeurig voort in de ruimte. De intelligente bewegen veel efficiënter.

Een efficiënt mapping systeem heeft twee voordelen: de klus is sneller geklaard en er wordt overal gestofzuigd.

Geluidsniveau

Een robotstofzuiger is voortdurend aan het stofzuigen. Daarom is het zeer belangrijk dat je een stille robotstofzuiger koopt.

Te luidruchtige robotstofzuigers kunnen huisgenoten irriteren. Vaak maken robotstofzuigers minder geluid dan traditionele stofzuigers.

Hoeken

Sommige robotstofzuigers zijn beter in het stofzuigen van hoeken dan anderen. Zorg ervoor dat je een robotstofzuiger koopt die ook goed in de hoeken stofzuigt.

HEPA-filter

Een stofzuiger zuigt de hele tijd lucht aan. Vervolgens wordt deze lucht weer naar buiten geblazen. Het probleem is echter dat deze uitgeblazen lucht nog stof kan bevatten.

Een HEPA-filter filtert deze lucht zodat deze bijna stofvrij is. Dit is zeer belangrijk voor mensen met allergieën, zoals astma.

Moet Ik Nog Steeds Zelf Stofzuigen?

Hoewel robotstofzuiger steeds beter en beter worden in het stofzuigen, heb je nog steeds een gewone stofzuiger nodig.

Robotstofzuigers zijn vooral geschikt voor het kleine werk, zoals bijvoorbeeld hondenharen stofzuigen. Zo zorgt deze er voor dat je zelf minder vaak moet stofzuigen. De grote stofzuigbeurten, inclusief tapijten en hoeken, moeten echter nog steeds handmatig gebeuren.

Bovendien moet een robotstofzuiger regelmatig geledigd worden. Indien je deze op meerdere verdiepingen wil gebruiken, zal je deze de trap op moeten dragen.

De beste robotstofzuiger aanschaffen is geen gemakkelijke klus. Hopelijk hebben we je in dit artikel geholpen met je aankoop.