Wat is de Beste Kruimeldief?

Ben je op zoek naar de beste kruimeldief? In dit artikel vind je een aantal goede kruimeldieven en nuttige kooptips. Wij helpen je op weg zodat je onmiddellijk de juiste kruimeldief koopt.

Afbeelding Naam Prijs
Philips FC6148 Philips FC6148 €€
Black & Decker PV1820L-QW Black & Decker PV1820L-QW €€€
Domo DO211S Domo DO211S €€
Dirt Devil Gator M137 Dirt Devil Gator M137 €€
Tristar KR-2156 Tristar KR-2156

Kruimeldief Reviews

Hieronder vind je reviews van de vijf beste kruimeldieven. We hebben enkel de belangrijkste voor- en nadelen op een rij gezet.

Philips FC6148

De Philips FC6148 is volgens velen de beste kruimeldief. Zo biedt deze een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Philips FC6148Voordelen: De kruimeldief beschikt over een oplaadstation en heeft een relatief snelle oplaadtijd. Dit zorgt ervoor dat deze steeds klaar is voor gebruik. Verder heeft deze kruimeldief ook een wandhouder. Ook heeft deze kruimeldief een prima zuigkracht en is deze makkelijk te reinigen. Als laatste weegt deze maar 0,8kg.

Nadelen: De accuduur van 9 minuten is relatief kort en de kruimeldief maakt vrij veel lawaai. Verder is de kruimeldief niet goedkoop, maar ook niet overdreven duur.

Bekijk Prijs op Coolblue of lees onze uitgebreide review

Black & Decker PV1820L-QW

De Black & Decker PV1820L-QW is een iets duurdere, maar zeer kwalitatieve kruimeldief.

Black & Decker PV1820L-QWVoordelen: De kruimeldief kan 10 minuten lang zuigen, maar heeft een oplaadtijd van vier uur. Deze is dus zeer snel opgeladen. Ook heeft de kruimeldief een relatief grote stofbak van 0,44l, waardoor je deze niet te snel moet leegmaken. Bovendien gebeurt het leegmaken zeer gemakkelijk en hygiënisch. Verder wordt de kruimeldief geleverd met een oplaadstation, zodat deze steeds klaar is voor gebruik. Als laatste heeft de kruimeldief een goede zuigkracht en kan de zuigmond 200° draaien.

Nadelen: Als eerste kan je de kruimeldief niet ophangen aan de muur. Ook heeft deze geen HEPA-filter, waardoor deze minder geschikt is voor mensen met allergieën, zoals astma. Verder is de kruimeldief vrij duur, maar je krijgt zeker waar voor je geld.

Bekijk Prijs op Coolblue of lees onze uitgebreide review

Domo DO211S

De Domo DO211S is een kwalitatieve kruimelzuiger en krijgt overal goede recensies.

Domo DO211SVoordelen: Eerst en vooral heeft de kruimeldief een turboborstel. Hiermee kunnen dierenharen gemakkelijker opgezogen worden. Verder beschikt de stofzuiger over een oplaadstation, zodat deze steeds opgeladen is. Als laatste wordt de kruimelzuiger geleverd met handige hulpstukken en beschikt deze over een goede zuigkracht.

Nadelen: Er is geen HEPA-filter aanwezig, waardoor de uitgeblazen lucht niet stofvrij is. Dit is nadelig voor mensen met allergieën, zoals astma. Ook weegt de kruimeldief veel (2,18kg). Verder wordt de kruimeldief geleverd met een oplaadstation, zodat deze steeds klaar is voor gebruik.

Bekijk Prijs op Coolblue

Dirt Devil Gator M137

De Dirt Devil Gator M137 is een goede kruimeldief voor een gematigde prijs.

Dirt Devil Gator M137Voordelen: De kruimeldief wordt geleverd met een turboborstel. Hierdoor kan je beter dierenharen stofzuigen. Een nadeel is dat de stofzuiger minder lang meegaat indien je de turboborstel gebruikt. Verder heeft de kruimeldief ook een oplaadstation, zodat hij steeds klaar is voor gebruik. Als laatste beschikt deze ook over een goede zuigkracht.

Nadelen: De kruimeldief heeft geen HEPA-filter. Daarom is deze niet geschikt voor mensen met allergieën, want de uitgeblazen lucht wordt niet voldoende gefilterd. Verder weegt de stofzuiger 1,6kg, wat niet overdreven licht is. De kruimeldief kan ook niet opgehangen worden en heeft weinig ruimte voor stofopvang.

Bekijk Prijs op Coolblue

Tristar KR-2156

De Tristar KR-2156 is de beste kruimeldief wanneer het aankomt op prijs, maar biedt alsnog een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Tristar KR-2156Voordelen: De kruimeldief biedt een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kan deze bevestigd worden aan de muur. Verder beschikt de kruimeldief ook nog over een oplaadstation, waardoor je hem steeds direct kan gebruiken.

Nadelen: De kruimeldief maakt veel lawaai. Bovendien heeft deze ook geen HEPA-filter, waardoor deze niet geschikt is voor mensen met allergieën. De accuduur van maximaal 10 minuten is relatief kort en de zuigkracht is niet optimaal.

Bekijk Prijs op Coolblue

Tips om de Beste Kruimeldief te Kopen

Hier vind je een paar onmisbare kooptips om een kruimeldief te kopen. Zo koop je direct de juiste kruimelzuiger en spaar je geld uit.

Gewicht

Een kruimeldief koop je omdat hij gemakkelijk te gebruiken is. Het spreekt voor zich dat een zware kruimeldief moeilijk vast te houden is. De gemiddelde kruimeldief weegt 1,5kg, maar minder is altijd beter.

Koop steeds een kruimeldief die zo licht mogelijk is. Dit is zeer handig voor nauwe plaatsen, zoals hoeken of auto’s.

Filter

HEPA-filterEen kruimeldief zuigt lucht aan om stof op te zuigen en vervolgens wordt deze lucht weer weggeblazen. Het probleem is echter dat de uitgeblazen lucht nog stof bevat. Daarom zijn stofzuigers uitgerust met filters.

De beste kruimeldief is uitgerust met een HEPA-filter. Dit type filter zorgt ervoor dat de uitgeblazen lucht bijna stofvrij is. Dit is zeer belangrijk voor mensen met allergieën, zoals astma.

Accu en Oplaadstation

Beste Kruimeldief AccuDe meeste kruimeldieven zijn uitgerust met een accu. Zo heb je geen stopcontact nodig en kan je gemakkelijk in bijvoorbeeld de auto stofzuigen. Een nadeel is dat stofzuiger dan steeds weer opgeladen moet worden alvorens je hem kan gebruiken.

De beste kruimeldief heeft een accuduur van minstens 10 minuten, maar dit is het absolute minimum. In minder dan 10 minuten krijg je bijna niets schoon. De maximale accuduur is 30 minuten.

Sommige kruimeldieven worden geleverd met een oplaadstation. Wanneer je de stofzuiger in het oplaadstation plaatst, wordt deze opgeladen. Zo is de kruimeldief steeds klaar voor gebruik.

Oplaadtijd

Een kruimeldief heeft soms een dag nodig om op te laden. Wanneer je veel moet stofzuigen, kies je best voor een stofzuiger die snel opgeladen is.

Stofopvang

Het gestofzuigde stof wordt opgevangen in een stofbak. Kijk steeds naar de grootte van deze stofbak wanneer je een kruimeldief koopt.

Hoe kleiner de stofbak, hoe sneller je deze moet ledigen. Natuurlijk is het niet handig wanneer de stofbak te snel vol is.

Als laatste moet je ook kijken naar hoe de kruimeldief leeggemaakt wordt. Je wil geen rondvliegend stof in huis wanneer je de stofbak ledigt. Rondvliegend stof is zeer slecht voor mensen met allergieën, zoals astma.

Geluid

Bij het kopen van een kruimeldief is ook het geluid zeer belangrijk. Indien de kruimeldief te luid is, kan dit huisgenoten irriteren.

Voordelen van een Kruimeldief

Waarom zou je een kruimeldief kopen? Een kruimeldief is…

  • Compact: Je kan de kruimeldief gemakkelijk opbergen in een kleine kast of aan de muur hangen. Verder kan je hem ook gebruiken voor nauwe ruimtes, zoals in de auto.
  • Oplaadbaar: Sommige kruimeldieven zijn uitgerust met een accu. Zo hoef je geen stopcontact in de buurt te hebben.
  • Goedkoop: Een kruimeldief is een stuk goedkoper dan een gewone stofzuiger.

De beste kruimeldief kiezen kan een moeilijke klus zijn, maar als je rekening houdt met bovenstaande kooptips, dan vind je zeker de juiste kruimeldief.